Kasvatustoiminta & periaatteet

Tämä on virtuaalikennel. Kaikki mitä täällä tapahtuu ei ole todellista.
This is a sim-game kennel. Nothing here is not true.

Pääpainoni kasvatuksessa on ehdottomasti luonne, terveys & ulkomuoto. Rohkea, avoin ja tekemisenhaluinen belgianpaimenkoira lähentelee niin sanottua ihannekasvattiani, unohtamatta tervettä ulkomuotoa. Tähän tavoitellessani pyrin valitsemaan pentueiden vanhemmat tarkasti ja harkiten, katsoen ennen kaikkea koiran omia tietoja, mutta myös sukutaulua. Koska belgianpaimenkoirien kasvatus nykyään virtuaalimaailmassa on heikohkoa, on oltava entistä tarkempi sukutauluja yhdistäessä. Pyrin käyttämään jalostukseen myös täysin uusia linjoja, kuitenkaan unohtamatta jo olemassa olevia linjoja.

Jonkin sortin mittarina pidän Karmivan ensimmäistä pentuetta, S-pentuetta (gn Flawlesse's Dreamcatcher x gu Calla's The Chamber Of Secrets). Toki pentue on ensimmäinen belgipentueeni, mutta myös pentueistani tähän mennessä ainoa kaikki tavoitteeni täyttänyt. Kasvattini pentueesta ovat kaikki hyvin kisanneita, aktiivisilla ohjaajilla ja muutamia on käytetty jalostukseenkin. Olen itse käyttänyt K. Shadowia "Pulma" ja K. Summamutikkaa "Summa", joista erityisesti Pulman H-pentue on jäänyt itselle silmän alle tarkkailtavaksi. H-pentueesta taas kotiin jäänyt tervu Huoli on lupaava narttu myös jatkojalostuksen kannalta. Täten tämä linja on itselleni ehkä kultaisin linja, mitä haluan vaalia parhaani mukaan - unohtamatta tuoda myös uutta verta mukaan.
Lähtokohtaisesti yhdistän groenendaeleja & tervuereneja, mutta välillä koirien ja sukutaulujen yhdistäminen johtaa eittämättä siihen, että kompromisseja joutuu tekemään ja asioista joustamaan - oli se sitten karvanpituus tai sen väri.

Kotona olevat koirani kisaavat kaikki pk-lajeissa (pääasiassa IGP, erikoisjälki) ja fiiliksen mukaan myös muissa lajeissa. Toivon myös kasvattieni omistajilta jonkin sortin kisaamista. Himokisaaja ei tarvitse olla, mutta pääasia, että koira ei seiso vuodesta toiseen tyhjän panttina. Näyttelyissä kierrän myös koirieni kanssa parhaan mukaan, mutta kotona asuvat koirat ovat sen verran käyttöpuoleen taipuvia, etteivät ne oikein näyttelyissä mahda pärjätä.

Sijoitussopimuksen tekeminen kasvattini kanssa tai leasing-mahdollisuus eivät myöskään ole mahdottomia. Sijoitan mielelläni välillä narttuja, joita pyrin käyttämään jalostukseen yhden kerran, jonka jälkeen omistajuus siirtyy koiran haltijalle. Koiran jalostukseen käyttämiseen vaikuttavat kisa- ja terveystulokset.

Karmivan